Bloggnytt

Jag vet inte om det beror på att jag använder datorn allt mer eller om det är fråga om någonting annat, men jag har märkt att jag gör av med allt mindre kontorsmaterial nu för tiden om jag jämför med hur det såg ut för ett antal år sedan. I och för sig blir det ju oftare att man skickar mail än att man skriver ut och lämnar i form av akter till varandra. Dock har jag en sorts kontorsmaterial som jag har en enorm förbrukning av. Det handlar om block och pennor. Även om jag har datorn intill så tycker jag bättre om att skriva anteckningar med penna i ett block som sedan täcks av klotter och uträkningar. Det är som att man gör den första gallringen direkt i blocket för att sedan gå vidare och skriva in det hela i datorn när man vill få lite ordning på saker och ting för sammanställning av beslut etc. Jag vet att de flesta använder datorn betydligt mer än jag när det kommer till just kom ihåg lappar och den typen av anteckningar, men jag är konservativ när det kommer till sådant. Jag kan inte säga att jag står för all förbrukning av kontorsmaterial på något sätt, men det blir sammantaget en hel del vi gör av med och det skulle vara bra om man kunde köpa in lite större mängd åt gången och kanske även till lite bättre priser än vi betalat hos dom vi nu köper in kontorsmaterial från.

Jag har ett tips som kom häromdagen från en vän som hittat ett riktigt bra ställe för kontorsmaterial men jag har inte beställt någonting av dom ännu. Jag har tänkt att vi skall testa detta ställe nästa gång vi behöver kontorsmaterial, och det borde vara relativt snart om jag har rätt för mig. I vilket fall som helst skall det bli kul att se om det går att få billigare priser för samma kontorsmaterial och det känns som en rimlig idé att det hela skall funka som tänkt.

Tala vid en konferens

Jag har blivit inbjuden att tala vid en konferens som kommer att hållas i slutet av november månad. Denna konferens kommer att handla om djurrätt och djurhållning som efter kalla faktas reportage blivit ett ämne som inte längre går att skjuta ifrån sig. Jag har arbetat med djur under en längre tid och av den anledningen ska jag nu få tala på denna konferens. Jag hoppas att deltagandet kommer att bli stort och jag hoppas framförallt att media kommer att uppmärksamma denna viktiga konferens. Det behövs helt enkelt mer fokus på djuren och vi måste börja ifrågasätta vår djurpolicy och de åtgärder vi tar när den brister. Jag är ingen talare och det säger jag inte bara för att det är så man ska inleda ett tal, men jag känner att det är min plikt att delta i denna konferens och tala om det jag kan bistå med. Detta kommer att vara den första konferens jag deltar i och givetvis den första där jag ges en sådan betydelse, vilket både känns spännande och nervöst. Jag har försökt att förbereda mig så bra jag bara kan och kommer att prata om djurhållning i Sverige och de lagar som vi har att följa. Därefter kommer talare efter mig att ge sin syn på de händelser som nu skakat hela Sverige och målet med denna konferens är att tillsammans försöka komma fram till policys och lagar som genom bättre översyn kan följas. Jag har stora förväntningar på denna konferens och hoppas att mitt nästa inlägg kommer att innehålla positiva förändringar.

Lyxen att få arbeta på ett kontorshotell i Göteborg

Det är verkligen en lyx att få sitta på ett kontorshotell i Göteborg med utsikt över staden och havet som kluckar alldeles inpå knuten. Alla mina tidigare arbetsplatser har varit belägna en timmes vagn och busstur bort med utsikt över bortglömd betong, så när jag bytte arbetsplats efter år av studier förstod jag plötsligt hur tur jag hade att få arbeta så centralt som jag nu gör. Det är lätt att glömma sitt tidigare liv när man springer ner till cafét och köper sin kaffe och njuter av livet som pågår för fullt utanför, men jag måste då och då påminna mig om hur det har varit för att inte bli för bortskämd. Receptionister som tilltalar en vid efternamn och som ringer in när en kund fått sig en kopp kaffe och väntar i en av kontorshotellets sköna soffor på att man ska komma för att hämta dem är inget annat än ren lyx och skulle jag få unna alla där ute som sliter innanför nötta grå fasader så skulle det vara en plats här på ett fint kontorshotell i Göteborg.