webbutveckling

Att skriva kod för sina servrar och program

För att skapa en webbplats behöver du en dator (kallad server) som är värd för filerna för webbplatsen och en webbläsare, till exempel Chrome eller Firefox, för att ladda filerna. Servern och webbläsaren kommunicerar via ett protokoll som kallas HTTP. Protokollet översätter den information som skickas från servern till klienten och översätter sedan resultatet tillbaka till datorn i ett format som den kan förstå.

Kodningsspråk

Webbutvecklare använder en mängd olika kodningsspråk för att skriva kod för sina servrar och program. Några av de vanligaste är HTML, CSS och JavaScript. Dessa kodningsspråk används för att styla innehållet på en webbplats, lägga till effekter som animationer eller spel och ändra utseendet på ikoner och rullgardinsmenyer.

Planering och wireframes

Innan en webbplats utformas är det viktigt att förstå kundens mål för webbplatsen och hur användaren kommer att interagera med den. I detta skede kan utvecklingsteamen rita upp en vision för webbplatsen med hjälp av verktyg som Invision, Slickplan eller Mindnode.

Håll dig informerad

Som professionell webbutvecklare måste du hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen inom tekniken. Se därför till att läsa på tekniska bloggar, ta med dig en bok om programvaruteknik och gå med i teknikrelaterade LinkedIn- eller Facebookgrupper.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen för att skapa webbplatser. Det handlar om att utforma och bygga webbplatser med hjälp av kodningsspråk som HTML, CSS, JavaScript med mera.

För att komma igång

Det första steget i processen för utveckling av webbsidor är att skapa en webbplatskarta, ett dokument som hjälper dig att organisera din webbplats i sektioner och sidor. Målet är att hålla din webbplats organiserad så att du snabbt kan hitta det du behöver och veta vart du ska gå härnäst.

Wireframes

En wireframe är ett visuellt verktyg som gör att du kan se designen av din webbplats innan den byggs. Det är ett utmärkt sätt att kommunicera din vision till din utvecklare och ger dem också en uppfattning om hur du vill att webbplatsen ska se ut.

CSS

Cascading Style Sheets (CSS) är en uppsättning regler som beskriver hur text, bilder och videor ska formateras på en webbplats. Det gör det möjligt att skapa ett konsekvent och professionellt utseende för din webbplats i alla större webbläsare.

Responsiv design

Att förstå responsiv design är viktigt för modern webbutveckling eftersom webbplatser måste kunna anpassas och reagera på en användares enhet, oavsett om det är en smartphone eller en 32-tums skärm. Med kunskap om responsiv design kan du se till att din webbplats ser bra ut på alla enheter och är lätt att navigera.

JavaScript

JavaScript är ett programmeringsspråk som utvecklare använder för att lägga till interaktiva funktioner på sina webbplatser. Dessa inkluderar animationer, spel och andra element som förbättrar användarens upplevelse.

Kurser i webbutveckling

Oavsett om du vill satsa på en heltidskarriär eller bara är intresserad av att få ut mer av din hobby kan kurser i webbutveckling hjälpa dig att lära dig de färdigheter du behöver. Från grunderna i HTML och CSS till avancerad kodning – dessa kurser hjälper dig att bli en expert inom ditt område.

Webdesign handlar inte bara om kodning, utan också om att skapa en vacker och funktionell webbplats som får dina besökare att stanna längre på din webbplats. Rätt webbutvecklare har ett öga för detaljer och kan använda det perfekta kodningsspråket för att få sina kunders webbplatser att sticka ut från mängden.

Gratis onlinekurser är ett utmärkt alternativ för att lära sig koda, eftersom de oftast är lätta att komma igång med och inte kräver någon stor investering av tid eller pengar. De gör det också möjligt för dig att prova olika program, i Guldlocksstil, tills du hittar det som passar dina specifika behov.

Coursera

Coursera är en onlineplattform som är värd för kurser från toppuniversitet runt om i världen. Dessa undervisas vanligtvis av riktiga universitetsprofessorer, vilket gör dem till några av de bästa webbutvecklingskurserna du kan ta online.

Udemy

Om du letar efter ett enormt utbud av kurser inom alla ämnen bör du kolla in Udemy. De har ett omfattande urval av kurser i programmering och webbutveckling, liksom många andra ämnen.

Språngstart

Det här är ett 13 veckor långt bootcamp för webbutveckling som lär ut grunderna i kodning och som hålls personligen eller på distans. Det är ett utmärkt sätt att på kort tid skaffa sig de kodningskunskaper du behöver för att få ditt första jobb, och du får dessutom mycket stöd på vägen.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Väckapplikationsutveckling är processen att planera, göra, testa och lägga ut en webbaserad applikation.
  2. Det första steget i webbapplikationsutvecklingen är marknadsundersökningar.
  3. Teamen behöver en exakt och realistisk förståelse för sin målmarknad, det problem som den står inför, dess omfattning (hur många människor som berörs) och vilka konkurrenter som erbjuder alternativa lösningar.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Webbapplikationsutveckling är processen att bygga webbapplikationer. Det är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att skapa programvara som fungerar på olika plattformar. Webben är ett globalt nätverk av sammankopplade datorsystem som kommunicerar med varandra genom en rad protokoll, till exempel HTTP och HTTPS. Dessa protokoll gör att du kan få tillgång till Internet från din smartphone, surfplatta, bärbara dator eller annan enhet med hjälp av en webbläsare.

För att utveckla en webbapplikation måste du förstå dina användares behov och utforma en lösning som är både lätt att använda och visuellt tilltalande. Du måste också undersöka din marknad och dina konkurrenter innan du kan bygga en applikation som är både effektiv och prisvärd.

Starta med ett tankesätt där du löser kundproblem och brainstorma lösningar på problem som nästan alla står inför. Tänk på vilka personer som kommer att ha störst nytta av din app: arbetande föräldrar, millennieungdomar eller någon annan grupp som du siktar på. Brainstorm med ditt team för att identifiera de centrala funktioner som hjälper dig att nå dessa människor. Det är en bra idé att skapa en prototyp av din app innan du lanserar den för att få feedback om hur den kommer att användas och vad den kan behöva.

Nästan ska du definiera en teknikstack, skapa trådramar och design och upprätta en arkitektur för din applikation. Detta kommer att informera om den faktiska kodningen och distributionen av din applikation. I slutändan har du en skräddarsydd webbapplikation som du kan använda för att betjäna dina användare och främja ditt företag. Oavsett om du vill utveckla en enkel webbplats eller en komplex applikation kan vi hjälpa dig!

För att komma igång med WordPress-utveckling

WordPress-utveckling är processen att skapa en webbplats med hjälp av WordPress-programvaran. Detta inkluderar utveckling av teman, plugins och till och med hela webbplatser. Det är en mycket populär plattform för webbutveckling som driver 34 % av alla webbplatser på internet.

För att komma igång med WordPress-utveckling

En av de första sakerna du behöver göra är att skapa en lokal utvecklingsmiljö. På så sätt kan du testa din kod utan att påverka någon annan webbplats. Du kan göra detta genom att sätta upp en LAMP-miljö (Linux Apache, MySQL & PHP) på din egen dator.

Lär dig WordPress kodningsstandarder

När du skriver koder är det viktigt att följa WordPress kodningsstandarder. Detta säkerställer att din kod är läsbar, sökbar och konsekvent. Det hjälper dig också att utveckla en god förståelse för filhierarkin.

Bli medlem i WordPress-communityt

WordPress-communityt är en rik resurs av utvecklare som är redo att hjälpa till med frågor. Du kan hitta WordPress-gemenskaper på Facebook, Twitter, Reddit och andra plattformar för sociala medier.

Skapa en portfölj av ditt arbete

Förmågan att visa upp ditt arbete är en viktig del av varje karriär inom kodning. En portfölj kan visa arbetsgivare att du är bekant med de senaste kodningsstandarderna och har erfarenhet av att utveckla en mängd olika projekt.

Håll dig uppdaterad om nya versioner av WordPress

Som WordPress-utvecklare är det viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste uppdateringarna och tillkännagivandena. Dessa inkluderar nya funktioner, säkerhetspatchar och andra förändringar som kan påverka ditt arbete.

Lägga till funktioner genom WordPress-plugins

Plugins är paket med kod som kan installeras på WordPress för att utöka funktionaliteten på din webbplats. De kan innehålla funktioner för SEO, social delning och mycket mer.

Att lägga till funktioner genom plugins

Många företag vill kunna lägga till nya funktioner på sin webbplats snabbt och till en relativt låg kostnad. Genom att använda plugins kan de göra detta utan att behöva se över hela webbplatsen helt och hållet.

Hur man väljer en plugin

En hel del människor har den felaktiga uppfattningen att för många plugins kommer att sakta ner deras webbplats, men detta är inte alltid fallet. Antalet plugins du installerar beror på syftet med din webbplats och hur mycket funktionalitet den behöver.

Vissa plugins är gratis, medan andra kräver en liten avgift eller en premiumplan. Det är viktigt att välja ett plugin som är testat och säkert, och som också erbjuder support om du stöter på problem med det.

Hur man använder ett plugin

En hel del insticksprogram finns tillgängliga från den officiella WordPress-katalogen eller från webbplatser från tredje part. Dessa kan laddas ner och läggas till på din webbplats med några få klick. Vissa premiumplugins måste installeras manuellt och vissa är inte kompatibla med den senaste versionen av WordPress.

Hur du håller dina plugins uppdaterade och säkra

En hel del plugins utvecklas av välrenommerade företag som regelbundet uppdaterar dem för att åtgärda buggar och förbättra säkerheten. Dessa företag tar vanligtvis mindre än 100 dollar för ett insticksprogram, vilket är mycket billigare än att anlita en utvecklare för att skapa den funktionen på egen hand.