webbutveckling

Processen för webbutveckling

Byrån för arbetsmarknadsstatistik förutspår en stark arbetsmarknad för webbutvecklare under de kommande fem åren. Detta område är ett utmärkt karriärval för dem som är intresserade av att skapa unika, interaktiva och väldesignade upplevelser som konsumenterna längtar efter. Processen för webbutveckling omfattar tekniska element som kodning och programmering, tillsammans med mer kreativa aspekter som design och användarupplevelse (UX). Den omfattar både front-end- och back-end-komponenter.

Frontend-utveckling är vad användarna ser när de besöker en webbplats, som är byggd med tre huvudkoder – HTML, CSS och JavaScript. HTML-koden ”märker upp” text för att skapa en webbplats och är grunden för varje webbplats på Internet. CSS-koden anger stilreglerna för en webbplats, medan JavaScript-koden tar hand om interaktivitet.

När den underliggande infrastrukturen är på plats kan utvecklingsteamet börja bygga själva webbplatsen. Detta börjar med ett samråd med kunden för att bedöma deras behov, vem publiken kommer att vara och vad de vill att webbplatsen ska uppnå. Sedan skapar webbutvecklingsteamet en plan för vad som ska finnas på varje sida och hur de ska struktureras. Detta inkluderar placeringen av bilder, text och andra element som kommer att användas på den slutliga produkten.

En bra webbutvecklare har goda färdigheter i interpersonell kommunikation eftersom de arbetar nära designers, projektledare och kunder, liksom med andra utvecklare i sina team. De bör också ha en stark önskan att lösa problem, eftersom det ofta är mycket felsökning inblandad. De måste också kunna arbeta långa arbetsdagar och klara av en hög arbetsbelastning, eftersom det är vanligt att webbutvecklare måste jonglera med flera projekt samtidigt.

Vad ingår i utveckling av webbsidor?

Från funktionalitet och layout till navigering och kodningsintegritet – det är mycket som krävs för att skapa en webbplats som engagerar kunder, genererar trafik och stimulerar konverteringar. Processen är lång, tidskrävande och otroligt komplex. Den kräver samarbete mellan flera team och discipliner, från webbutvecklare och designers till SEO- och innehållsstrateger. Först måste ett team bestämma vilken typ av webbplats de ska bygga och hur den ska användas av deras kunder. Detta kommer att påverka deras val av programmeringsspråk, ramverk och CMS. Det är också viktigt att ta hänsyn till sökmotoroptimering (SEO) och användarupplevelse (UX).

Näst måste teamet skapa en wireframe som hjälper dem att visualisera hur designen av varje enskild webbsida kommer att se ut. Det är en bra idé att använda verktyg som Framer eller Sketch för att göra detta. Sedan måste teamet komma fram till en innehållsstrategi för att säkerställa att webbplatsen innehåller högkvalitativ, original och relevant information som är unik för deras varumärke.

När wireframe och innehållsstrategi är på plats kan programmeringsarbetet börja. Detta inkluderar att skriva HTML, CSS och JavaScript. HTML, förkortning för HyperText Markup Language, är den underliggande kod som ger webbplatser deras struktur. Det är grunden för varje webbplats på internet. CSS, eller Cascading Style Sheets, är det språk som tar hand om den estetiska sidan av webbsidan. Och JavaScript är grädden på moset som ger interaktivitet till webbplatsens element.

Vilka kurser i webbutveckling är rätt för dig?

Oavsett om du vill göra din webbplats mer interaktiv eller lägga till stöd för mobila enheter, är webbutveckling ett bra sätt att förbättra dina färdigheter. Du kan lära dig på egen hand, genom universitetsprogram, på boot camps eller genom att ta gratis kurser online. Men hur vet du vilken som är den bästa webbutvecklingskursen för dig? Vi tittade på tre viktiga kriterier när vi valde våra favoritkurser i programmering: skaparens trovärdighet, studentrecensioner och läroplan.

Den här populära gratiskursen från Codecademy tar ett mer praktiskt grepp för att introducera nybörjare till programmering. Dess handledningsliknande videor är korta, vanligtvis mindre än tio minuter vardera, så att du kan gå igenom dem i din egen takt utan att bli överväldigad. Du börjar med front-end-språk som HTML och CSS innan du går vidare till mer komplexa back-end-ramverk.

Ett annat populärt alternativ är Treehouses kurs Full Stack Web Developer. Den syftar till att göra studenterna redo för jobb på fem månader genom att lära dem att bygga och distribuera webbplatser med både front-end- och back-end-teknik. Kursen täcker ämnen som HTML, CSS, jQuery, React och Node plus Express för frontend-utveckling samt Python och JavaScript för backend-applikationer.

Det är värt att notera att oavsett vilket program du väljer kommer det att krävas mycket tid och engagemang för att bli en skicklig webbutvecklare. Om du inte är beredd på denna nivå av engagemang, kan det vara bättre att överväga andra alternativ som självutbildning eller delta i ett boot camp.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationsutveckling är processen att skapa ett interaktivt program som kan köras via en webbläsare. Dessa program används vanligtvis för att göra företag mer lönsamma. Att utveckla dessa appar är dock en komplex process som kräver att både front-end- och back-end-utvecklare arbetar tillsammans.

De flesta utvecklare börjar processen med att utveckla webbappar med att komma på ett koncept för en app som löser ett problem. Det kan vara allt från en app för snabbmeddelanden till en bankapplikation. När konceptet är på plats måste de sedan överväga vem som skulle vara målgruppen för denna typ av programvara. Detta är kritiskt eftersom appens funktionalitet och användargränssnitt kommer att påverkas kraftigt av detta övervägande. När detta steg är klart kommer webbutvecklaren att börja skapa trådramar och prototyper av appen. Detta är ett viktigt steg i utvecklingsprocessen eftersom det gör det möjligt för utvecklaren att testa funktionaliteten och identifiera eventuella problem som kan uppstå med designen. Dessutom är det ett utmärkt tillfälle att samla in feedback från potentiella användare.

När prototypen har validerats är det dags att bygga den faktiska webbapplikationen. Detta kräver att en databas skapas och att backend byggs – vilket är den serverbaserade delen av applikationen. Lyckligtvis har denna process påskyndats avsevärt tack vare tillgången till olika ramverk och low-code-verktyg som Budibase.

Bästa praxis för utveckling av webbapplikationer

  • En väldesignad webbapp kan leverera en skräddarsydd upplevelse direkt från en webbläsare, utan behov av nedladdningar.
  • Marknadsundersökning är avgörande för att avgöra om det finns efterfrågan på din idé, och vilka användare din produkt kan gynna mest.
  • Designfasen inkluderar wireframing och prototyping på en no- eller low-code-plattform.

Hur får man erfarenhet av WordPress-utveckling

Om du är intresserad av wordpress-utveckling är det viktigt att förstå grunderna i webbprogrammering. Det absoluta minimikravet för wordpress-utveckling är HTML och CSS, men du bör också överväga att lära dig andra front-end-ramverk som Bootstrap, jQuery och LESS/SASS, JavaScript och MySQL.

Vissa wordpress-utvecklare väljer att fokusera på att bygga anpassade teman för kunder eller sig själva, medan andra kanske föredrar att skapa plugins som förbättrar eller redigerar funktionaliteten på WordPress-webbplatser. Hur som helst är det bra att börja med en portfölj för att visa upp ditt arbete. Det kan hjälpa dig att hitta nya möjligheter och få kundernas förtroende.

Även om det inte alltid är möjligt, försök att lära dig så många av de olika aspekterna av wordpressutveckling som du kan. Detta hjälper dig att få en fullständig förståelse för programvaran och ger dig en bättre chans att hitta jobb eller få frilansprojekt. Detta gäller särskilt om du är intresserad av att bli en kärnutvecklare, som har störst inverkan på den övergripande plattformen. Det kan handla om att bidra till koden eller fokusera på andra områden som support, mobilapplikationer och översättningar.

WordPress-utveckling – Vad du kan förvänta dig av en utvecklare av WordPress-plugins

  • WordPress är en plattform som erbjuder utvecklare möjligheter att skapa och implementera teman och plugins.
  • Därigenom kan de anpassa WordPress-webbplatser och optimera deras funktionalitet.
  • Det är viktigt att en pluginutvecklare följer relevanta kodningsstandarder, särskilt när det gäller läsbarhet och tillförlitlighet.
  • Det inkluderar att använda en tydlig arkitektur, separera skriptfiler från stilfiler och ha unika namn för variabler, funktioner och klasser.